lodchjo Site Admin
Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 26-02-2012 00:16:48 Onderwerp: (NL) Bloemkool met cashewnoten in kokosmelksaus |
|
|
(Hoofdgerecht - voor 4 a 6 personen)
• 200 ml. kokosmelk om te koken (geen gewoon sap!)
(zit in een kleinere brik-verpakking)
• bloem
• 300 gr. cashewnoten
• 3 grote of 6 kleine wortelen
• 1 grote (of 2 kleine) bloemkool of Romanesco ("fractalenkool")
• 500 gr. Quinoa
• currypoeder (mild)
1. Kokosmelk indikken met bloem.
2. Wortelen in weinig water koken. Bloemkool of Romanesco in een andere pot koken of – indien mogelijk - stomen.
3. Als de wortelen gaar zijn, toevoegen aan de ingedikte kokosmelk.
4. Kookvocht van de wortelen gebruiken om quinoa te koken en eventueel aanlengen met water. Eén kopje quinoa kookt in één kopje (kook)water.
5. Ondertussen de cashewnoten in 4 breken en laten meekoken met de kokosmelk. Op smaak brengen met curry en zout. |
|