Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
lodchjo Site Admin
Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 11-03-2012 15:46:29 Onderwerp: [NL] Gevulde paprika |
|
|
Ingrediënten
- 4 grote paprika's
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 groot blik tomatenvlees in blokjes (800 gram)
- 600 gr seitangehakt
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- enkele druppels tabasco
- snuifje zout
- 1 koffielepel gedroogde provençaalse kruiden
- 2 eetlepels paneermeel
- 6 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Snij ongeveer 2cm onder het steeltje van de paprika's een kapje af, verwijder de zaadjes en leg de kapjes opzij. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's.
- Meng het seitangehakt met de fijngesnipperde ui + knoflook + tabasco + zout + provençaalse kruiden + paneermeel.
- Vul elke paprika met seitangehakt.
- Warm de oven voor op 220°C.
- Meng het tomatenvlees met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout.
- Giet de tomatensaus in een ovenschotel en schik hierin de gevulde paprika's.
- Plaats de schotel in de oven gedurende 30 minuten op 220°C.
Laatst aangepast door lodchjo op 21-05-2012 17:36:01; in totaal 1 keer bewerkt |
|
Terug naar boven |
|
|
lodchjo Site Admin
Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 02-04-2012 19:59:59 Onderwerp: Re: Gevulde paprika |
|
|
Een kleine aanpassing:
* om te voorkomen dat er bijna uitsluitend 'gehakt' en ajuin in de vulling zit, heb ik er maïs bij gedaan (uit een bokaal, wel bio en wat van de tomatenblokjes met saus en dat gaf een heel goed resultaat, mijn gasten waren zeer content. (Opgediend met een hoedje luzernescheuten.) |
|
Terug naar boven |
|
|
|