lodchjo Site Admin
Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 11-03-2012 15:29:11 Onderwerp: Onigiri: gevulde Japanse rijstbal |
|
|
Handig voor een picknick onderweg en een hapklare, gezonde maaltijd!
Ingrediënten rijstbal
- japanse rijst (of andere plakkende rijst, bvb. paarse rijst)
- wit sesamzaad (geroosterd)
- eventueel: zeewierblad
- zout/peper
Vulling
Midden in de rijstbal kun je vanalles stoppen:
- verse rauwkost (stukjes paprika, tomaat, komkommer, geraspte wortel...)
- geprakte overschotjes van groenten,
- en/of seitangehakt, sojagehakt of tofublokjes
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deze moet ong. 5 min. koelen voordat je het met je handen kunt bewerken.
Wat wel belangrijk is is dat de rijst nog warm is als je het gaat bewerken. Zet een kom koud water klaar en een bordje met sesamzaad + zout. Doop je handen in het water en vervolgens in een beetje zout, hierna pak je wat rijst en rol je een bal in de palm van je hand. Druk een gaatje in het midden en stop er vulling in. Rol het weer tot een mooi balletje. Officieel heeft onigiri de vorm van een driehoek, maar dat is niet zo belangrijk. Je kunt het balletje nu door de sesam rollen en er een klein blaadje zeewier om wikkelen. |
|