Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
lodchjo Site Admin
Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 11-03-2012 15:40:53 Onderwerp: [NL] 3 soorten broodbeleg |
|
|
1. Rodelinzen-beleg
- 1 el olijfolie
- 1/2 kop rode linzen
- 1/2 kop ui
- 1 teentje knoflook versnipperd
- 1 1/2 kop water
- 1 tl milde curry
- 1 tl bouillon
- 1 tl tomatenconcentraat
- 1 el rijststroop
- Verhit de olie, stoof de ui in 5 minuten glazig.
- Voeg de knoflook toe en stoof nog 2 minuten.
- Voeg het water en de linzen toe en laat 15 minuten zacht pruttelen.
- Voeg de resterende ingredienten toe, meng en zet het vuur uit.
Houdbaar in de koelkast 4 à 5 dagen.
2. Tofubeleg
- tofu geneden in blokjes van 3 x 3 cm
- 1/2 ui
- 2 el peterselie
- 4 el veganaise
- 1 kleine wortel, geraspt
- 1 1/2 tl kruidenzout
- zwarte peper
- Laat de tofublokjes gedurende 1 minuut koken in water.
- Uit het water halen, laten afkoelen en uitlekken.
- Verkruimel de tofu met de hand, of plet de tofu.
- Mengen met de overige ingrediënten en klaar!
3. Lavaspesto
- 200 gr lavas
- 30 gr pijnboompitten
- sap van 1 limoen
- look
- olijfolie
- snuifje suiker
Mix de pijnboompitten en een beetje look in de keukenrobot. Voeg de olijfolie, de lavas en het limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout. (Indien het te lopend is, eventueel wat broodkruimels/paneermeel bijmengen.)
Laatst aangepast door lodchjo op 11-03-2012 17:29:00; in totaal 1 keer bewerkt |
|
Terug naar boven |
|
|
Maria
Geregistreerd op: 29 Feb 2012 Berichten: 17
|
Geplaatst: 11-03-2012 16:56:40 Onderwerp: |
|
|
je bent de hoeveelheid linzen vergeten in het eerste recept |
|
Terug naar boven |
|
|
lodchjo Site Admin
Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 11-03-2012 17:29:52 Onderwerp: |
|
|
Maria schreef: |
je bent de hoeveelheid linzen vergeten in het eerste recept |
Ja, je hebt gelijk! Ik heb het hierboven verbeterd : 1/2 kop rode linzen.
Groetjes en smakelijk!
Lode |
|
Terug naar boven |
|
|
Maria
Geregistreerd op: 29 Feb 2012 Berichten: 17
|
Geplaatst: 16-03-2012 12:31:19 Onderwerp: |
|
|
Het rodelinzen-beleg is getest en goedgekeurd. Ik heb er wel een aantal kleine aanpassingen aan gedaan, ik had niet alles in huis:
- bouillon weggelaten, vervangen door gewoon peper, zout en een scheut sojasaus
- rijststroop gewoon weggelaten (ik ken dat zelfs niet )
- curry lust ik niet zo graag, dus vervangen door ras-el-hanout en een snufje erg scherp, hongaars paprikapoeder.
lekker! |
|
Terug naar boven |
|
|
lodchjo Site Admin
Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 21-03-2012 16:50:20 Onderwerp: Broccoli+tomatenpuree=lekker broodbeleg |
|
|
Ik ga dat rodelinzenbeleg seffes ook maken.
Wat ik ook soms doe, is een overschotje gekookte broccoli prakken met wat tomatenconcentraat. Héérlijk!! Idem met overschot worteltjes! |
|
Terug naar boven |
|
|
|