lodchjo Site Admin

Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 01-06-2012 09:27:12 Onderwerp: [NL] Broodpudding met banaan |
|
|
Gisteren broodpudding gemaakt... héérlijk!
Ingrediënten:
- een halve slakom oud brood, in stukjes gebroken
- een handsvol rozijnen
- sojamelk (eventueel met vanillesmaak)
- 2 bananen
- (optioneel: vanillesuiker; ik vind het met de banaan en rozijnen zó al zoet genoeg)
Werkwijze:
- Het brood in stukjes breken, zo klein mogelijk (bvb 1 à 2 cm)
- Rozijnen toevoegen
- Eventueel vanillesuiker toevoegen, tenzij de sojamelk al vanillesmaak heeft, maar geen van beide is verplicht
- Overgieten met sojamelk zodat die geabsorbeerd wordt
- Alles goed mengen en blijven sojamelk toevoegen totdat al het brood goed 'nat' is, maar niet zoveel dat het brood onder komt te staan
- Een dag of een nacht in de koelkast laten staan (minstens 6u)
- Oven voorverwarmen op 180°
- Nu pas de geprakte (of in schuifjes gesneden) banaan bij doen en goed mengen
- Als het geheel te droog of te vast wordt, nog wat sojamelk toevoegen (denk eraan, het wordt broodpudding!)
- Alles in een bakvorm gieten (mag een hoge cakevorm zijn, maar ook een platte taartvorm)
- +/- 40 minuten bakken in de oven (180°) tot de broodpudding mooi bruin wordt aan de bovenkant
Eventueel afwerken met een laagje gesmolten chocolade. |
|