lodchjo Site Admin
Geregistreerd op: 23 Feb 2012 Berichten: 115 Woonplaats: Antwerpen
|
Geplaatst: 30-07-2012 20:57:05 Onderwerp: [NL] MAROKKAANS POTJE |
|
|
MAROKKAANS POTJE (4 personen)
- 1 potje seitan van 200 gr uitlekgewicht (330 gr met bouillon)
- 60 g gedroogde pruimen
- 125 g gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 1 prei
- 1 of 2 teentjes knoflook
- snuf cayennepeper (naar smaak) of beetje sambal of harisa; voor minder pit zwarte peper.
- 1/2 à 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
- 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- eventueel wat ketoembar
Zet de pruimen en abrikozen een paar uur van te voren in de week.
Laat de seitan in een zeef uitlekken en bewaar het vocht. Snijd de stukjes zo nodig iets kleiner. Snipper de ui en bak hem goudgeel in 2 eetl. olie. Voeg de knoflook en de specerijen toe. Voeg de stukjes seitan toe en bak even mee. Was de prei ondertussen goed en snijd hem in dunne ringetjes. Voeg de prei toe en bak even door. Haal de pruimen en abrikozen uit het weekvocht en laat even uitlekken. Doe ze bij de rest en voeg het vocht uit de pot seitan toe. Laat alles minimaal een kwartier samen stoven. Let op dat er voldoende vocht in de pan blijft. Als het stoofpotje te droog wordt, een beetje kokend water toevoegen. Proef of er nog peper en zout bij moet of meer van de specerijen.
Serveer met couscous, bulgur of rijst, en een salade erbij. |
|